Sparindex vinder ’Bedst i test’ – igen - Sparindex

De fleste kender Forbrugerrådet Tænk som forbrugernes vagthund, når det gælder køb af plæneklippere eller vaskemaskiner. Men medlemsforeningen udgiver også magasinet Tænk Penge, hvor fx lån, forsikringer og altså også investeringsforeninger bliver testet.

Denne gang er Sparindex Dow Jones Sustainability World øverst blandt i alt 60 fonde, der alle investerer i globale aktier. Sparindex-fonden blev testvinder og tildeles titlen ’Bedst i test’ bl.a. ud fra disse kriterier:

 • Lave omkostninger
 • Høj bæredygtighedsprofil
 • Gode afkast

Prisregn over INDEX DJSI World i 2021

”Det er ikke første gang, at Sparindex-fonden bliver anerkendt. Fonden har eksempelvis fem af de attraktive Morningstar-stjerner og har vundet Morningstar Awarden i 2021. Og hvor Morningstar vægter historisk risikojusteret afkast meget højt, vurderer Forbrugerrådet Tænk også fondene på deres bæredygtighedsprofil og omkostninger. Vi er taknemmelige for, at Sparindex-fonden nu kan bryste sig af begge anerkendelser.” Det siger Director of Indexed Investments Mette Harbo Bossow og fortsætter:

”Denne anerkendelse er et stærkt billede på, at man behøver ikke at gå på kompromis med afkastet, når man investerer bæredygtigt.”

Attraktivt langsigtet afkast

Forbrugerrådet Tænk Penge har testet på baggrund af data fra Finans Danmark og Morningstar. I testen indgår i alt 10 parametre, der er blevet vægtet forskelligt. Med en vægtning på 42 % har de årlige omkostninger en stor indflydelse på testresultatet. Omkostninger er dog ikke alt. Afkastet på fonden har været attraktivt på både kortsigt og lang sigt. De seneste 5 år har givet et afkast på 67%, og i år har investorerne opnået et afkast på 28% frem til og med november måned.

Afkastudvikling 5 år

Kilde: Sparinvest, data pr. 30.11.2021

’Bedst i test’-bedømmelsen er vægtet sådan:

 • Samlet afkast, 3 år: 6 pct.
 • Samlet afkast, 5 år: 12 pct.
 • Risiko, 3 år: 6 pct.
 • Risiko, 5 år: 12 pct.
 • Risikojusteret afkast, 3 år: 3 pct.
 • Risikojusteret afkast, 5 år: 7 pct.
 • ÅOP: 42 pct.
 • ESG: 8 pct.
 • Bevægelse i bæredygtig retning: 2 pct.
 • CO2-risiko: 2 pct.

Konstruktionen af INDEX DJSI World

Fonden følger indekset Dow Jones Sustainability World Ex. All, som er konstrueret, så det tager udgangspunkt i verdens 2.500 største selskaber.

Alle selskaber, der bliver optaget i indekset, bliver screenet for en række kriterier, som alle sammen bygger på et ansvar inden for ansvarlighed og bæredygtighed. Alle selskaber bliver scoret fra 0-100 på en række bæredygtighedskriterier inden for økonomiske, miljømæssige og sociale forhold. Der er bl.a. fokus på miljøbeskyttelse, fagforeningsrettigheder, menneskerettigheder, ledelsesdiversitet, børnearbejde og antikorruption.

Kun de 10%, der scorer højst inden for hver industri, kommer i betragtning til indekset. Derfor er ’best-in-class’ omdrejningspunktet for udvælgelsen af de selskaber, der bliver inkluderet i indekset. Foruden ’best-in-class’-tilgangen ekskluderes selskaber, der har aktiviteter inden for våben, tobak, alkohol, spil og porno.

Fakta om Sparindex DJSI World

 • Investeringsunivers: Globalt inkl. emerging market lande
 • ÅOP: 0,55%
 • Morningstar Stjerner: 5 (ud af 5 mulige)
 • Afkast år-til-dato: 28% (november 2021)
 • Formue: 3,3 mia. kr.
 • Start år: 2002

Læs Forbrugerrådets artikel og se testresultat – klik her

Læs også om ’Best i test’-vinder Sparindex Europa Growth – klik her

 

Dette er markedsføringskommunikation. Der henvises til prospekterne for Investeringsforeningen Sparinvest, Værdipapirfonden Sparinvest og PRIIP KID, før der træffes endelige investeringsbeslutninger. Historiske afkast og hidtidig kursudvikling kan ikke betragtes som en garanti for fremtidige afkast og kursudvikling, ligesom investering altid er forbundet med risiko for tab, blandt andet som følge af markeds- og valutaudsving. De præsenterede scenarier er et skøn over den fremtidige performance baseret på dokumentation fra tidligere performance om, hvordan værdien af denne investering/aktuelle markedsforhold varierer og er således ikke en nøjagtig indikator for den fremtidige performance. Det, du får, vil variere afhængigt af, hvordan markedet udvikler sig, og hvor længe du beholder investeringen/produktet. Vær opmærksom på, at indholdet kan tage udgangspunkt i, hvad der aktuelt sker på markederne eller i samfundet. Se derfor altid efter datoen, inden du eventuelt reagerer. Information om ESG og/eller bæredygtighedsrelaterede aspekter ved investeringen i den promoverede fond kan findes i prospektet. Læs om Sparinvests tilgang til ESG og bæredygtighed her https://www.sparinvest.dk/baeredygtig-investering.

2 Kommentarer

 1. Ronny

  Velfortjent! Indekset har præsteret rigtig flot, og det er fedt, at bæredygtighedselementet også fylder så meget.

  Tillykke! 🙂

  Svar
  • Sparindex

   Tak for din tilbagemelding – det sætter vi stor pris på.
   Venlig hilsen
   Sparindex

   Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilmeld dig Sparindex Nyhedsbrev

I Nyhedsbrevet samler vi op på aktuelle nyheder, artikler og rapporter fra Sparindex. Vi informerer også om nye produkter og tjenesteydelser. Nyhedsbrevet udsendes 8-10 gange om året.

Ved at klikke ’tilmeld Sparindex Nyhedsbrev’ samtykker jeg til, at Sparindex via e-mail må sende mig markedsføring i form af et nyhedsbrev med aktuelle nyheder og artikler om investering, samt nyheder om Sparindex’ produktsortiment og tilbud. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage.

Ja tak, Sparindex må gerne sende mig markedsføring via e-mail i form af nyhedsbreve med aktuelle nyheder, artikler og rapporter om investering, samt nyheder om Sparindex’ produktsortiment og tilbud. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage.

Sparindex behandler mine personoplysninger i henhold til Sparindex’ til enhver tid gældende privatlivspolitik.