Sparindex vinder Bedst i Test - Sparindex

De fleste kender Forbrugerrådet Tænk som testleverandør, når vi skal købe ny plæneklipper eller støvsuger. Men medlemsforeningen udgiver også magasinet Tænk Penge, hvor fx lån, forsikringer og altså også investeringsforeninger bliver testet.

Forbrugerrådet Tænk har endnu engang kastet sig ud i at teste de danske investeringsforeninger i deres seneste udgave af magasinet Tænk Penge. Denne gang er det investeringsforeninger med fokus på europæiske aktier, der er sat under lup, og kåringen som ’Bedst i Test’ løber fonden Sparinvest Index Europa Growth KL med.

Som begrundelse skriver Forbrugerrådet Tænk, at investeringsforeningen har”… lave omkostninger, gode afkastresultater skabt ved et af testens laveste risikoniveauer og højeste fokus på bæredygtighed. Derfor tildeler vi et Bedst i test til Sparinvest Index Europa Growth KL, som er et rigtig godt valg for forbrugerne.”

Bæredygtighed er afgørende parameter

Det er en kåring, som Mette Harbo Bossow, Director of Indexed Investments i Sparindex, er glad for. Hun zoomer ind på særligt ét af testens parametre:

”Noget af det, der gør kåringen rigtig interessant, er, at Forbrugerrådet Tænk har en god føling med, hvad forbrugerne efterspørger, og hvad der er vigtigt for dem. Som noget nyt bliver investeringsforeningerne også vurderet på baggrund af bæredygtighed, og det understreger, at det i stigende grad er noget, som kunderne kigger efter. Et andet tungtvejende testparameter er omkostninger, og derfor er det ikke overraskende, at hele top fem udgøres af passive fonde. Alle Sparindex’ tre europæiske fonde, som er inkluderet i analysen, er med i top fem, og det synes jeg er rigtig stærkt,” siger Mette Harbo Bossow.

Det er ikke første gang at Sparindex vinder Bedst i Test

Forbrugerrådet Tænk Penge testede også investeringsforeninger, der investerer i globale aktier sidste år. Her endte Sparindex Globale Aktier Min. Risiko KL øverst blandt i alt 57 fonde, som indgik i testen. Sparindex-fonden blev testvinder ud fra bl.a. kriterierne lave omkostninger og gode afkast skabt ved testens laveste risiko.

Dette er markedsføringskommunikation. Der henvises til prospekterne for Investeringsforeningen Sparinvest, Værdipapirfonden Sparinvest og PRIIP KID, før der træffes endelige investeringsbeslutninger. Historiske afkast og hidtidig kursudvikling kan ikke betragtes som en garanti for fremtidige afkast og kursudvikling, ligesom investering altid er forbundet med risiko for tab, blandt andet som følge af markeds- og valutaudsving. De præsenterede scenarier er et skøn over den fremtidige performance baseret på dokumentation fra tidligere performance om, hvordan værdien af denne investering/aktuelle markedsforhold varierer og er således ikke en nøjagtig indikator for den fremtidige performance. Det, du får, vil variere afhængigt af, hvordan markedet udvikler sig, og hvor længe du beholder investeringen/produktet. Vær opmærksom på, at indholdet kan tage udgangspunkt i, hvad der aktuelt sker på markederne eller i samfundet. Se derfor altid efter datoen, inden du eventuelt reagerer. Information om ESG og/eller bæredygtighedsrelaterede aspekter ved investeringen i den promoverede fond kan findes i prospektet. Læs om Sparinvests tilgang til ESG og bæredygtighed her https://www.sparinvest.dk/baeredygtig-investering.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilmeld dig Sparindex Nyhedsbrev

I Nyhedsbrevet samler vi op på aktuelle nyheder, artikler og rapporter fra Sparindex. Vi informerer også om nye produkter og tjenesteydelser. Nyhedsbrevet udsendes 8-10 gange om året.

Ved at klikke ’tilmeld Sparindex Nyhedsbrev’ samtykker jeg til, at Sparindex via e-mail må sende mig markedsføring i form af et nyhedsbrev med aktuelle nyheder og artikler om investering, samt nyheder om Sparindex’ produktsortiment og tilbud. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage.

Ja tak, Sparindex må gerne sende mig markedsføring via e-mail i form af nyhedsbreve med aktuelle nyheder, artikler og rapporter om investering, samt nyheder om Sparindex’ produktsortiment og tilbud. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage.

Sparindex behandler mine personoplysninger i henhold til Sparindex’ til enhver tid gældende privatlivspolitik.