Om Sparindex

Vi gør passiv investering til dit største aktiv

11 mia. kr. under forvaltning

12 mia. kroner
under forvaltning

Sparindex har over 12 mia. kr. under forvaltning. Det gør os til Danmarks største udbyder af børsnoterede index-fonde

20.000 danske investorer

20.000
danske investorer

Over 20.000 danskere har investeret i index gennem Sparindex

Index-investering siden 2001

Index-investering
siden 2001

Sparindex har siden 2001 specialiseret sig i index-investering og tilbyder i dag Danmarks største børsnoterede index-univers

Sparinvest, Hvidesten i Taastrup

Sparindex er størst
og vi var her først

Sparindex er størst og vi var her først

Indeksinvestering er særligt de seneste år blevet populært, og der kommer flere og flere nye muligheder for investorer, der vil investere passivt.

Allerede i 2001 var Sparindex de første i Danmark til at specialisere sig i indeksinvestering. I dag tilbyder vi Danmarks største børsnoterede indeksunivers med både enkeltfonde og blandede fonde. Vores investeringsteam har mange års erfaring og med tiden har vi skræddersyet et udbud af fonde, der gør det enkelt for investorer at gå til.

En del af Sparinvest
Sparindex er en del af Sparinvest-koncernen, som er en international kapitalforvalter og uafhængig udbyder af opsparingsprodukter. Sparinvest blev grundlagt tilbage i 1968 og er ejet af en kreds af lokale pengeinstitutter.

Historie

2018

Indeksuniverset relanceres under det oprindelige navn Sparindex. Samtidig lanceres en ny digital platform for indeksinvestering, der gør det nemt for private investorer at komme i gang med indeksinvestering.

2017

Produktudbuddet udvides med blandede indeksfonde. Det giver investorerne nem adgang til en hel portefølje med tusindvis af indeksinvesteringer spredt på både aktier og obligationer som alternativ til selv at sammensætte enkeltfonde.

2013

Sparindex bliver en del af Investeringsforeningen Sparinvest under navnet Sparinvest INDEX.

2001

Sparindex bliver etableret som investeringsforening under Sparinvest-koncernen og tilbyder som de første i Danmark en lang række indeksbaserede fonde, der dækker det meste af verden.

Presse

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte:

Mette Harbo Bossow, Director of Indexed Investments, Sparindex

Mette Harbo Bossow
Director of Indexed Investments, Sparindex

   mhb@sparindex.dk

Sparindex i pressen

7. august 2018 - Sparinvest skruer op for passiv satsning med ny etik-fond

I januar lancerede Sparinvest investeringsplatformen Sparindex til sine passive investeringsfonde. Nu udvider investeringsforvalteren sit udbud af passive fonde med en passiv etisk fond, der ikke blot frasorterer kontroversielle våben, men også fravælger investeringer i selskaber, der ikke opfylder Sparinvests særlige krav til fonden, skriver nyhedsmediet FinansWatch.

“Generelt set prøver vi hele tiden at tilbyde vores investorer nogle interessante produkter. Der er ingen tvivl om, at investorinteressen inden for kombinationen af bæredygtighed og passive investeringer er i vækst. Dette er vores seneste bud på, hvordan man kan gøre det,” siger Lars Toft Jensen, seniorporteføljeforvalter hos Sparinvest, til FinansWatch.

Sparinvests 15 eksisterende passive aktiefonde frasorterer allerede alle selskaber med aktiviteter inden for konventionsomfattede våben som klyngebomber, anti-personelminer, biologiske og kemiske våben samt atomvåben, der ikke er omfattet af traktaten om ikke-spredning af atomvåben.

Med udgangspunkt i FN’s Global Compact udelukkes investeringer i selskaber, der ifølge ISS-Ethix ikke opfylder krav inden for menneskerettigheder, miljø, arbejdsvilkår og korruption. ISS-Ethix er en serviceudbyder, som vurderer selskabers status i forhold til ansvarlig investering. Derudover frasorteres også selskaber, der scorer lavt inden for miljø-, sociale- og ledelsesmæssige faktorer – også kaldet ESG, der er forkortelsen for de engelske ord Environment, Social og Governance.

Læs hele artiklen på FinansWatch (kræver password): https://finanswatch.dk/secure/Finansnyt/kapitalforvaltning/article10782212.ece

6. august 2018 - Sparindex høj risiko godt fra start

Sparindex fik en positiv omtale i Jyllands-Posten den 6. august, hvor avisens journalist havde set på de nye ”robottjenester”, som investoren har adgang til.

Den digitale handelsplatform Sparindex blev lanceret i januar i år og her fremhæver Jyllands-Posten to faktorer – omkostninger og afkast.

Om afkastet hedder det:

”Sparindex er bedst for fonde med høj risiko med 1,63 pct. i afkast for halvåret med June Opportunity som en tæt toer med 1,41 pct. For mellem risiko er Sparindex Mellem bedst med et afkast på 1 pct. fulgt af Nord Investments. Vi er meget tilfredse med næsten at komme ud oven vande i alle tre fonde i et usikkert marked med store kursudsving. For os er det et godt billede på, hvor vigtigt det er at investere bredt, siger Mette Harbo Bossow, direktør for indeksinvesteringer i Sparinvest.”

Og om omkostningerne hedder det:

Hos Sparindex har de tre blandede fonde indirekte omkostninger tæt på nul som tegn på meget lav omsætningshastighed.

Vi er passiv-passive investorer, der ikke aktivt forsøger at slå markedet. Vi ændrer ikke på porteføljen, fordi den ene eller den anden verdensdel ser ud til at være blevet for dyr. Hos os får du passiv investering med faste vægte i de enkelte aktivklasser, som afspejler det meget brede investeringsmarked, siger Mette Harbo Bossow, direktør for indeksinvesteringer i Sparinvest.”

Læs artiklerne – klik her

4. februar 2018 - Sparinvest-fonde trak prisbillig modelportefølje op

To passive indeksfonde fra Sparinvest var blandt trækhestene i Morningstars prisbillige modelporteføljer. Porteføljerne består af 11 forskellige passive fonde, hvoraf de tre kommer fra Sparinvest. Der er tre porteføljer, hvor de enkelte fonde vejer forskelligt og de tre gav i 2017 et afkast på 5,1-5,5 pct.

Morningstar introducerede porteføljerne 1.juli 2014 og de har siden givet et årligt afkast på 6,6-6,9 pct..

Porteføljerne består ifølge chefanalytiker i Morningstar Nikolaj Holdt Mikkelsen af billige investeringsfonde med eksponering til flere tusinde underliggende værdipapirer som giver spredning på mange lande, regioner, brancher o. lign.

”Udover solid spredning på mange værdipapirer er det primære kriterie for valget af investeringsfonde til porteføljerne færrest mulige omkostninger. Kombinationen af fondene giver en fordeling på 50 pct. aktier og 50 pct. obligationer i porteføljerne,” skriver Nikolaj Holdt Mikkelsen i Jyllands-Posten.

”Emerging markets, som udgør 10 pct. af aktiedelen (5 pct. af hele porteføljen), blev højdespringeren i 2017. Sparindex Emerging Markets steg 20,7 pct. Det var højeste afkast på tværs af investeringsfondene i porteføljerne. Danske aktier gav også et solidt bidrag og Sparindex OMX C25, der udgør 10 pct. af aktiedelen i alle tre porteføljer, steg 14,6 pct.”, forklarer han i artiklen.

Sparindex Stabile Obligationer indgår med 20 pct. i alle tre porteføljer og gav 1,16 pct. i afkast i 2017.

Læs hele artiklen her – kræver password: https://jyllands-posten.dk/protected/premium/erhverv/ECE10267412/2017-aktier-og-emerging-markets-trak-laesset-i-prisbillige-portefoeljer

27. januar 2018 - Stor interesse for billig robotrådgivning

Private investorer kan nu sætte deres frie midler i passive indeksfonde ved hjælp af let tilgængelige digitale løsninger. Det skriver Berlingske Business i en gennemgang af de løsninger, der findes på det danske marked.

Et af de nye tilbud kommer fra Sparinvest, der netop har lanceret en ny handelsplatform – Sparindex. Mette Harbo Bossow, der er chef for indeksinvesteringer i Sparinvest, fortæller, at Sparinvest i dag har lidt over 12 mia. kr. under forvaltning i passive fonde og at den nye handelsplatform skal være med til at øge til det tal til ca. 20 mia. kr. i 2020.

”Vi har sat rekord i 2017 med 3,5 mia. kr. i nye penge i vores indeksinvesteringer, hvilket er en salgsvækst på 45 procent”, siger hun til Berlingske Business.

I en sammenligning af de forskellige tilbud på det danske marked fremgår det, at Sparindex er en af de billigste løsninger. Sparindex kendetegnes desuden ved, at investorerne først beskattes af en gevinst, når man sælger samt at fondene foretager en etisk screening.

De nye løsninger med robotrådgivning og billig passiv investering får opbakning fra seniorøkonom i Forbrugerrådet Tænk Morten Bruun Pedersen. Han støtter den øgede fokus på omkostninger i forbindelse med investeringer og mener, at de nye investeringsplatforme kan hjælpe med til dette.

”Overordnet set er denne nye måde at investere på et godt tiltag, fordi der netop er så stor fokus på omkostningsdelen. Det er et skridt i den rigtige retning”, siger han til Berlingske Business.

Læs hele artiklen her: https://www.business.dk/bank/robotraadgivere-tripper-for-at-faa-danskernes-formuer-i-arbejdstoejet

8. januar 2018 - Sparinvest lancerer ny investeringsplatform - Sparindex

”Ny platform giver investorer adgang til handel med billige investfonde”. Under den overskrift beskriver Dagbladet Børsen mandag 8. januar en ny handelsplatform – Sparindex – som Sparinvest lancerer mandag 15. januar.

Director for indexed investments Mette Harbo Bossow, der har ansvaret passive indeksfonde i Sparinvest forklarer i artiklen, at Sparinvest har lanceret platformen, fordi man har set en stigende interesse blandt privatinvestorer for indeksfonde. Disse investorer ønsker at investere på en enkel måde.

Investeringschef og partner i Dansk Formue- og Investeringspleje Johnny Madsen har testet platformen i forbindelse med artiklen og han siger til Børsen:

“Fordelen ved indeksfonde er, at du ved præcist, hvad du får. Vil du have eksponering og spredning mod amerikanske aktieindeks, så kan du få det helt målrettet. Modsat hvis du som privatinvestor udvælger fem aktier, der kan du på godt og ondt risikere at gøre det markant bedre end markedet eller det modsatte. Så indeksfonde giver en fornuftig risikospredning til lave omkostninger.”

Prisen for at investerer i Sparinvest indeksfonde ligger på mellem 0,3 og knap 0,9 pct. om året – alt efter hvilken type fond man vælger.

Johnny Madsen forklarer, at han også selv bruger indeksfonde til at sammensætte investeringsporteføljer til eksempelvis at købe udenlandske aktier.

Og i forhold til den nye handelsplatform siger han, efter at have testet den:

“Jeg synes, det er fint, at man får nogle flere værktøjer. Det henvender sig til den gruppe af investorer, som er aktive, og som selv søger efter investeringer.”

Den nye platform benytter sig af såkaldt robotrådgivning, hvor man skal svare på 10 spørgsmål for at afklare ens risikovillighed. Herefter vil man blive præsenteret for et investeringsforslag, men man kan også selv sammensætte en portefølje blandt 18 forskellige indeksfonde. Investorer på platformen vil få tilbudt at lægge deres investeringer i depot i Saxo Bank, men de kan også vælge at få investeringsforslaget tilsendt på en mail og derefter foretage investeringen gennem eget pengeinstitut.

Der er stort fokus på, hvilke type selskaber man investerer i og i Sparinvest fravælger for eksempel selskaber, der producerer våbentyper, der er på FN’s liste over ulovlige våben.

Det glæder Johnny Madsen, som siger til avisen:

“Det er helt klart en af de ting, der taler for indeksfonde, at man kan være sikker på, at man ikke ender med at investere i eksempelvis en våbenproducent.”

Læs hele artiklen her (kræver password): https://borsen.dk/nyheder/avisen/artikel/11/188461/artikel.html

 

Sparindex nr. 1 i afkast

Jyllands-Posten har lavet en stor analyse af de såkaldte “investerings-robotter” som June, Darwin, NORD og Sparindex. Og her kommer Sparindex ud med bedst afkast i to ud af tre kategorier.

Hør Mette Harbo Bossow, Director of Indexed Investments, fortælle om analysen i Jyllands-Posten.


Sparindex er en del af Sparinvest-koncernen

Sparinvest
Kingosvej 1
DK - 2630 Taastrup

Sparinvest administration
Normansvej 1
DK - 8920 Randers NV

+45 36 34 70 10
  info@sparindex.dk
CVR: 35 81 63 99

De generelle oplysninger på denne side, skal ikke betragtes som et tilbud eller opfordring til at købe eller sælge indeksfonde. Endvidere kan oplysningerne på denne side ikke betragtes som individuel investeringsrådgivning, hvorfor brugerne opfordres til at søge individuel rådgivning her. Der gøres opmærksom på, at historiske afkast og kursudvikling ikke kan betragtes som en garanti for fremtidig kursudvikling og afkast, da indeksfondenes værdi enten kan stige eller falde.