Sparinvest siger farvel til 483 olie, – gas- og kulselskaber

Sparinvest er klar med en ny politik for fossile brændsler, der blandt andet inkluderer en opdatering af den eksisterende investeringspolitik. Det betyder, at Sparinvest frasælger 60 olie-, gas- og kulselskaber, der bidrager til produktion af fossile brændsler. Vi ekskluderer samtidig 483 selskaber fra vores investeringsunivers. Det sker, fordi Sparinvest har forpligtet sig til at følge Parisaftalen og nå målsætningen om, at investeringerne skal være klimaneutrale i 2050.

Afkastkommentar 2. kvartal 2023

Den optimistiske stemning på de finansielle markeder var båret af medvind fra flere kanter – med kursstigninger fra både aktier og obligationer. Det var dog aktierne, der dominerede afkastudviklingen i kvartalet. Særligt juni måned var positiv for aktiemarkederne, hvor især tech-aktierne bidrog til den gode stemning. Læs mere om, hvordan det gik Sparindex-fondene i årets andet kvartal.

Tænk kårer endnu engang Sparindex-fond som ’Bedst i test’

Forbrugerrådet Tænk har netop kåret den bæredygtige, passive fond Sparindex Dow Jones Sustainability (DJSI) World KL som vinder af ’Bedst i test’ blandt investeringsforeninger og ETF’ere med globale aktier. Det er endnu en anerkendelse af Sparindex fra Forbrugerrådet Tænk, også kaldet ’forbrugernes vagthund’.

Spar-Insighter

I Spar-Insighter samler vi op på aktuelle nyheder, artikler og rapporter fra Sparindex. Vi informerer også om nye produkter og tjenesteydelser. Spar-Insighter udsendes 8-10 gange om året.

Ved at klikke ’tilmeld Spar-Insighter ’ samtykker jeg til, at Sparindex via e-mail må sende mig markedsføring i form af et nyhedsbrev med aktuelle nyheder og artikler om investering, samt nyheder om Sparindex’ produktsortiment og tilbud. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage.

Ja tak, Sparindex må gerne sende mig markedsføring via e-mail i form af nyhedsbreve med aktuelle nyheder, artikler og rapporter om investering, samt nyheder om Sparindex’ produktsortiment og tilbud. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage.

Sparindex behandler mine personoplysninger i henhold til Sparindex’ til enhver tid gældende privatlivspolitik.