Testvinder: Sparindex Globale Aktier Min. Risiko KL - Sparindex

De fleste kender Forbrugerrådet Tænk som testleverandør, når vi skal købe ny plæneklipper eller elektrisk tandbørste. Men medlemsforeningen udgiver også magasinet Tænk Penge, hvor fx lån, forsikringer og altså også investeringsforeninger bliver testet.

Her endte Sparindex Globale Aktier Min. Risiko KL øverst blandt i alt 57 fonde, der alle investerer i globale aktier, og som indgår i testen. Sparindex-fonden blev testvinder og tildeles titlen ’Bedst i test’ bl.a. ud fra disse kriterier: lave omkostninger og gode afkast skabt ved testens laveste risiko.

En pris som selv min mor forstår

”Det er ikke første gang, at Sparindex-fonden bliver anerkendt. Fonden har eksempelvis fem af de attraktive Morningstar-stjerner og vundet Morningstar awarden i 2016 og i 2019. Og hvor Morningstar nyder stor anerkendelse i den professionelle investeringsverden, rammer Forbrugerrådet Tænk en bredere målgruppe. Derfor er det et særligt stærkt signal, at Sparindex-fonden nu kan bryste sig af begge anerkendelser.” Det siger Director of Indexed Investments Mette Harbo Bossow og fortsætter:

”Tænk Penge rammer et helt andet segment, end Morningstar gør. Sådan en som min mor ved for eksempel ikke, hvad Morningstar er, men et ’Bedst i test’-stempel fra Forbrugerrådet Tænk kender og stoler hun på. Derfor er det rigtig stærkt, at en fond som Sparindex Globale Aktier Min. Risiko nu får begge typer af anerkendelse. ”

Hvordan tester man en investeringsforening?

Der findes sikkert lige så mange måder at opgøre en investeringsforenings succes på, som der findes investeringsforeninger. Forbrugerrådet Tænk Penge har testet på baggrund af data fra Finans Danmark og Morningstar. I testen indgår i alt 11 parametre, der er blevet vægtet forskelligt. Med en vægtning på 50 % har de årlige omkostninger en stor indflydelse på testresultatet.

”Man kan altid diskutere deres metode og fremgang”. Siger Mette. ”Forbrugerrådet Tænk Penge har særligt vægtet lave omkostninger tungt i deres test, og det afspejler sig i, at de passive fonde rangerer højt på listen, fordi de naturligvis har lavere omkostninger end de aktivt forvaltede fonde. Pris er naturligvis vigtig uanset – om man betragter en plæneklipper eller en investeringsfond. Det ændrer dog ikke ved, at investering handler om, at skabe gode risikojusterede afkast til investorerne, og det viser testen heldigvis også, at Sparindex-fonden gør.”

Forstå strategien bag Sparindex Globale Aktier Min. Risiko – klik her

Dette er markedsføringskommunikation. Der henvises til prospekterne for Investeringsforeningen Sparinvest, Værdipapirfonden Sparinvest og PRIIP KID, før der træffes endelige investeringsbeslutninger. Historiske afkast og hidtidig kursudvikling kan ikke betragtes som en garanti for fremtidige afkast og kursudvikling, ligesom investering altid er forbundet med risiko for tab, blandt andet som følge af markeds- og valutaudsving. De præsenterede scenarier er et skøn over den fremtidige performance baseret på dokumentation fra tidligere performance om, hvordan værdien af denne investering/aktuelle markedsforhold varierer og er således ikke en nøjagtig indikator for den fremtidige performance. Det, du får, vil variere afhængigt af, hvordan markedet udvikler sig, og hvor længe du beholder investeringen/produktet. Vær opmærksom på, at indholdet kan tage udgangspunkt i, hvad der aktuelt sker på markederne eller i samfundet. Se derfor altid efter datoen, inden du eventuelt reagerer. Information om ESG og/eller bæredygtighedsrelaterede aspekter ved investeringen i den promoverede fond kan findes i prospektet. Læs om Sparinvests tilgang til ESG og bæredygtighed her https://www.sparinvest.dk/baeredygtig-investering.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilmeld dig Sparindex Nyhedsbrev

I Nyhedsbrevet samler vi op på aktuelle nyheder, artikler og rapporter fra Sparindex. Vi informerer også om nye produkter og tjenesteydelser. Nyhedsbrevet udsendes 8-10 gange om året.

Ved at klikke ’tilmeld Sparindex Nyhedsbrev’ samtykker jeg til, at Sparindex via e-mail må sende mig markedsføring i form af et nyhedsbrev med aktuelle nyheder og artikler om investering, samt nyheder om Sparindex’ produktsortiment og tilbud. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage.

Ja tak, Sparindex må gerne sende mig markedsføring via e-mail i form af nyhedsbreve med aktuelle nyheder, artikler og rapporter om investering, samt nyheder om Sparindex’ produktsortiment og tilbud. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage.

Sparindex behandler mine personoplysninger i henhold til Sparindex’ til enhver tid gældende privatlivspolitik.