Fem og fire Morningstar-stjerner til de blandede Sparindex-fonde - Sparindex

Det uafhængige analysehus Morningstar tildeler alle investeringsfonde stjerner – fra én til fem, afhængig af hvor godt de gør det. Det kræver blot, at fondene har eksisteret i tre år. Og det har de tre blandede Sparindex-fonde i december 2020 – og derfor har de nu modtaget Morningstar-stjerner:

Fond Morningstar-stjerner Afkast 3 år p.a.
Sparindex Lav Risiko ★★★★ 2,6%
Sparindex Mellem Risiko ★★★★★ 5,0%
Sparindex Høj Risiko ★★★★ 6,4%

Kilde: Morningstar og Sparindex

Sparindex Mellem Risiko er blandt top 10% i Europa

Sparindex Mellem Risiko har fået tildelt fem stjerner ud af fem mulige. Det betyder, at fonden er rangeret blandt de 10% bedste fonde – ikke bare i Danmark med i hele Europa.

Fonden er målt op imod tilsvarende fonde, hvor aktie- og obligationsandelen er ca. 50%/50%. Universet, som fonden bliver målt op imod, tæller ca. 2.551 fonde. Og disse fonde inkluderer både aktivt og passivt forvaltede fonde.

Morningstar-stjerner til historiske afkast

Stjerne-ratingen er en kvantitativ vurdering af investeringsfondes historiske afkast, hvor fondene alt efter præstationer tildeles stjerner. De fonde, der er rangeret i top 10%, målt på det risikojusterede afkast, tildeles fem Morningstar-stjerner, og de dårligste 10% må nøjes med én stjerne. To, tre og fire stjerner fordeles imellem yderpunkterne.

Antal stjerner Placering i kategori
★★★★★ Top 10% i Morningstar Kategori
★★★★ Top 22,5% i Morningstar Kategori
★★★★★ Middel 35% i Morningstar Kategori
★★★★★ Næste 22,5% i Morningstar Kategori
★★★★ Bund 10% i Morningstar Kategori

Kilde: Morningstar

Sådan kan du bruge Morningstar-stjernerne

Det kan være vanskeligt at finde ud af, om en given investering er god eller dårlig. Skal du vurdere afkastet på kort eller lang sigt – og hvordan er det med risikoen? Der findes mange måder at vurdere en investering på. En af de mere anerkendte metoder står det uafhængige analysehus Morningstar for.

Det kan være nærliggende at vælge de fonde, der har det højeste antal stjerner, når du skal investere din formue – fordi de har klaret sig bedst. Du skal dog være opmærksom på, at Morningstar-stjerner er et mål for den historiske præstation relativt til sammenlignelige konkurrenter. Og som bekendt er historiske afkast ikke en garanti for fremtidige afkast.

Morningstar vurderer fondens risikojusterede afkast på tre punkter, henholdsvis på tre, fem og 10 års afkast. Det betyder reelt, at hvis en fond er otte år gammel, er det udelukkende fondens tre og fem års afkast, der bliver vurderet i stjernetildelingen.

Når du udvælger fonde, anbefaler vi, at du ser på mere end blot det historiske afkast eller Morningstar- stjerne – for de kan ikke stå alene.

Det er væsentligt, at du sikrer dig, at du investerer i en fond, der passer til dine ønsker og behov samt risikovillighed.

Kontinuitet i investeringsstrategien, hvem står bag og ikke mindst omkostningerne bør også være en naturlig del af dine investeringsovervejelser.

Er du interesseret i at læse mere om Sparindex’ blandede afdelinger eller fortrækker du at sammensætte dine investeringer selv? Så kan du læse meget mere om fordelene her.

 

Dette er markedsføringskommunikation. Der henvises til prospektet Værdipapirfonden Sparindex og PRIIP KID, før der træffes endelige investeringsbeslutninger. Historiske afkast og hidtidig kursudvikling kan ikke betragtes som en garanti for fremtidige afkast og kursudvikling, ligesom investering altid er forbundet med risiko for tab, blandt andet som følge af markeds- og valutaudsving. Eventuelle præsenterede fremtidsscenarier er et skøn over den fremtidige performance baseret på dokumentation fra tidligere performance om, hvordan værdien af denne investering/aktuelle markedsforhold varierer og er således ikke en nøjagtig indikator for den fremtidige performance. Det, du får, vil variere afhængigt af, hvordan markedet udvikler sig, og hvor længe du beholder investeringen/produktet. Vær opmærksom på, at indholdet kan tage udgangspunkt i, hvad der aktuelt sker på markederne eller i samfundet. Se derfor altid efter datoen, inden du eventuelt reagerer. Information om ESG og/eller bæredygtighedsrelaterede aspekter ved investeringen i den promoverede fond kan findes i prospektet. Læs om Sparinvests tilgang til ESG og bæredygtighed her https://www.sparinvest.dk/baeredygtig-investering.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilmeld dig Sparindex Nyhedsbrev

I Nyhedsbrevet samler vi op på aktuelle nyheder, artikler og rapporter fra Sparindex. Vi informerer også om nye produkter og tjenesteydelser. Nyhedsbrevet udsendes 8-10 gange om året.

Ved at klikke ’tilmeld Sparindex Nyhedsbrev’ samtykker jeg til, at Sparindex via e-mail må sende mig markedsføring i form af et nyhedsbrev med aktuelle nyheder og artikler om investering, samt nyheder om Sparindex’ produktsortiment og tilbud. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage.

Ja tak, Sparindex må gerne sende mig markedsføring via e-mail i form af nyhedsbreve med aktuelle nyheder, artikler og rapporter om investering, samt nyheder om Sparindex’ produktsortiment og tilbud. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage.

Sparindex behandler mine personoplysninger i henhold til Sparindex’ til enhver tid gældende privatlivspolitik.