Sparindex vinder to Morningstar-priser - Sparindex

Hvert år uddeler det uafhængige analyseinstitut Morningstar otte priser, hvoraf Sparindex i år løber med hele to. Priserne bliver tildelt på baggrund af Sparindex-fondenes stærke risikojusterede afkast. Prisuddelingen sker i skarp konkurrence med andre – både aktive og passive – investeringsfonde:

  • Sparindex OMX C25 vinder en Morningstar Fund Award i kategorien Bedst til Danske Aktier
  • Sparindex DJSI World vinder en Morningstar Fund Award i kategorien Bedst til Globale Aktier

Director of Indexed Investment i Sparindex, Mette Harbo Bossow, glæder sig over priserne:

”Vi er utrolig taknemmelige, særligt på investorernes vegne, for at modtage to Morningstar Awards. Investorerne i danske aktier, men også i INDEX OMX C25, har fået et helt fantastisk afkast. Ikke bare i år – men de sidste mange år, og der er mange investorer, der har fået del i det attraktive afkast. INDEX OMX C25 har oplevet en kundevækst på over 200% i 2020 – og vi er glade for, at vi har kunnet levere et konkurrencedygtigt afkast til dem,” siger Mette Harbo Bossow.

“Bedst til danske aktier’ er en kategori, som i de sidste mange år er vundet af aktivt forvaltede fonde. Så det er en kategori, hvor konkurrencen er hård.”

Afkast Sparindex OMX C25 og Sparindex DJSI World

  1 år 3 år ann. 5 år ann.
Sparindex OMX C25 35,0 % 15,2 % 11,9 %
Sparindex DJSI World 6,7 % 10,6 % 11,0 %

Data pr. 31.12.2020

Sparindex DJSI World er den første indeksfond i Danmark, der har et særligt fokus på bæredygtighed.

”Denne pris indikerer, at man ikke nødvendigvis går på kompromis med afkastet, når man investerer bæredygtigt”, siger Mette Harbo Bossow videre.

Hør chef-porteføljeforvalter i de prisvindende fonde, Lars Toft Jensen, fortælle om den stærke performance i fondene her:

https://www.morningstar.dk/dk/news/210255/vindere-af-morningstar-fund-awards-2021—danske-aktier.aspx

https://www.morningstar.dk/dk/news/210521/vinder-af-morningstar-fund-award-2021-%e2%80%93-globale-aktier.aspx

Morningstar Awards bedømmer fonde og investeringsforeninger på baggrund af afkast over et, tre og fem år, ligesom der justeres for investeringernes risici og deres omkostninger. Med priserne ønsker Morningstar at anerkende stærke resultater i det forgangne år, men ønsker ikke at anerkende ’held’.

Alle fonde i de respektive kategorier bliver vurderet på deres afkast, risiko og omkostninger. For at sikre, at det ikke udelukkende er det kortsigtede afkast, der er afgørende for prisuddelingen, bliver 3- og 5-års afkastet således også inkluderet i den samlede vurdering. Det sker i forsøget på at hylde de fonde, der har gjort det godt historisk set.

Det er ikke første gang de billige Sparindex-fonde vinder den præstigefyldte Morningstar Award. Sparindex-fonde har vundet prisen hele otte gange tidligere.

Indholdet i denne blog er alene udarbejdet til information og inspiration og skal derfor ikke betragtes som en konkret anbefaling om investering. Tal altid med en rådgiver, hvis du overvejer at foretage en investering, og få afdækket, om en given investering passer til din investeringsprofil. Historiske afkast og hidtidig kursudvikling kan ikke betragtes som en garanti for fremtidig afkast og kursudvikling, ligesom investering altid er forbundet med risiko for tab.
Vær opmærksom på, at indholdet kan tage udgangspunkt i, hvad der aktuelt sker på markederne eller i samfundet. Se derfor altid efter datoen, inden du eventuelt reagerer.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Spar-Insighter

I Spar-Insighter samler vi op på aktuelle nyheder, artikler og rapporter fra Sparindex. Vi informerer også om nye produkter og tjenesteydelser. Spar-Insighter udsendes 8-10 gange om året.

Ved at klikke ’tilmeld Spar-Insighter ’ samtykker jeg til, at Sparindex via e-mail må sende mig markedsføring i form af et nyhedsbrev med aktuelle nyheder og artikler om investering, samt nyheder om Sparindex’ produktsortiment og tilbud. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage.

Ja tak, Sparindex må gerne sende mig markedsføring via e-mail i form af nyhedsbreve med aktuelle nyheder, artikler og rapporter om investering, samt nyheder om Sparindex’ produktsortiment og tilbud. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage.

Sparindex behandler mine personoplysninger i henhold til Sparindex’ til enhver tid gældende privatlivspolitik.

Shares
Share This