Sparindex-fond kåret af Morningstar Fund Award 2023 igen - Sparindex

Den bæredygtige fond, Sparindex DJSI World, står igen øverst på sejrsskamlen, når Morningstar uddeler Morningstar Fund Award 2023. Morningstar udnævner hvert år de bedste fonde i Danmark inden for en række kategorier, de vurderer er særligt interessante for danske investorer. Sparindex DJSI World-fonden vinder prisen i kategorien Bedste Globale Aktiefond.

”Vi er utrolig glade for, at Sparindex igen i år løber med en pris. Ikke mindst på investorernes vegne, fordi prisen er et billede på, at mange nye såvel som gamle investorer i fonden har fået et attraktivt afkast” siger Director of Indexed Investments i Sparindex, Mette Harbo.

Prisen bliver tildelt på baggrund af fondens historiske afkast i de seneste fem kalenderår – men med særligt vægt på afkastet i 2022. I bedømmelsen af, hvilke danske fonde der klarer sig bedst, tager Morningstar ligeledes højde for den risiko, der er taget for at opnå afkastet.

Prisregn over Sparindex DJSI World

Det er ikke første gang, at Sparindex-fonden bliver anerkendt. Fonden vandt også en Morningstar Fund Award 2020 i samme kategori. I 2021 blev fonden tildelt ’Best i test’ af Forbrugerrådet Tænk.

”Vi er glade for, at Sparindex-fonden nu kan bryste sig af flere typer af anerkendelser. Anerkendelserne er et stærkt billede på, at man ikke behøver at gå på kompromis med afkastet, når man investerer bæredygtigt – det kan sagtens gå hånd i hånd,” siger Mette Harbo.

Attraktivt langsigtet afkast

Det har været en turbulent periode på aktiemarkedet de seneste fem år, hvor pilen både har peget op og ned. Fonden har gennem perioden givet et afkast på 54,0%, mens konkurrenterne, målt ved Morningstar-kategoriindekset, er steget 31,5%.

Konstruktionen af Sparindex DJSI World

Fonden følger indekset Dow Jones Sustainability World Ex. All, som er konstrueret, således at det tager udgangspunkt i verdens 2.500 største selskaber.

Alle selskaber, der bliver optaget i indekset, bliver screenet for en række kriterier, som alle sammen bygger på et ansvar inden for ansvarlighed og bæredygtighed. Alle selskaber bliver scoret fra 0-100 på en række bæredygtighedskriterier inden for økonomiske, miljømæssige og sociale forhold. Der er bl.a. fokus på miljøbeskyttelse, fagforeningsrettigheder, menneskerettigheder, ledelsesdiversitet, børnearbejde og antikorruption.

Kun de 10%, der scorer højst inden for hver industri, kommer i betragtning til indekset. Derfor er ’best-in-class’ omdrejningspunktet for udvælgelsen af de selskaber, der bliver inkluderet i indekset. Foruden ’best-in-class’-tilgangen ekskluderes selskaber, der har aktiviteter inden for våben, tobak, alkohol, spil og porno.

 Fakta om Sparindex DJSI World

 • Investeringsunivers: Globalt inkl. Emerging Markets-lande
 • Start-år: 2002
 • Administrationsomkostning: 0,50%
 • Afkast år-til-dato: 5,3% (pr. 6.marts 2023)
 • Formue: 3,3 mia. kr.
 • Udbytte 2023: 5,70 kr. pr. bevis

Dette er markedsføringskommunikation. Der henvises til prospektet for Investeringsforeningen Sparinvest og PRIIP KID, før der træffes endelige investeringsbeslutninger. Historiske afkast og hidtidig kursudvikling kan ikke betragtes som en garanti for fremtidige afkast og kursudvikling, ligesom investering altid er forbundet med risiko for tab, blandt andet som følge af markeds- og valutaudsving. Eventuelle præsenterede fremtidsscenarier er et skøn over den fremtidige performance baseret på dokumentation fra tidligere performance om, hvordan værdien af denne investering/aktuelle markedsforhold varierer og er således ikke en nøjagtig indikator for den fremtidige performance. Det, du får, vil variere afhængigt af, hvordan markedet udvikler sig, og hvor længe du beholder investeringen/produktet. Vær opmærksom på, at indholdet kan tage udgangspunkt i, hvad der aktuelt sker på markederne eller i samfundet. Se derfor altid efter datoen, inden du eventuelt reagerer. Information om ESG og/eller bæredygtighedsrelaterede aspekter ved investeringen i den promoverede fond kan findes i prospektet. Læs om Sparinvests tilgang til ESG og bæredygtighed her https://www.sparinvest.dk/baeredygtig-investering.

2 Kommentarer

  • Sparindex

   Tak!

   Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilmeld dig Sparindex Nyhedsbrev

I Nyhedsbrevet samler vi op på aktuelle nyheder, artikler og rapporter fra Sparindex. Vi informerer også om nye produkter og tjenesteydelser. Nyhedsbrevet udsendes 8-10 gange om året.

Ved at klikke ’tilmeld Sparindex Nyhedsbrev’ samtykker jeg til, at Sparindex via e-mail må sende mig markedsføring i form af et nyhedsbrev med aktuelle nyheder og artikler om investering, samt nyheder om Sparindex’ produktsortiment og tilbud. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage.

Ja tak, Sparindex må gerne sende mig markedsføring via e-mail i form af nyhedsbreve med aktuelle nyheder, artikler og rapporter om investering, samt nyheder om Sparindex’ produktsortiment og tilbud. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage.

Sparindex behandler mine personoplysninger i henhold til Sparindex’ til enhver tid gældende privatlivspolitik.