Sparindex Europa Growth vinder ’Bedst i test’ - Sparindex

Sparindex har vundet flere ’Bedst i test’ igennem de seneste år, og 2022 er ingen undtagelse. Denne gang er det Sparindex Europa Growth KL, der løber med hæderen og ligger allerøverst blandt 21 investeringsfonde og tre ETF’er (Exchange Traded Funds), der alle investerer i europæiske aktier.

Priser

2022: Sparindex Europa Growth
2021: Sparindex DJSI (december)
2021: Sparindex Europa Growth (maj)
2020: Sparindex Globale Aktier Min. Risiko
2019: sparindex.dk (bedste investeringsrobot)

I kontrast til 2021 har 2022 indtil videre været trist rent afkastmæssigt, og alle Sparindex’ aktie-fonde er i minus år til dato. Årsagerne er velkendte, og vi må desværre konstatere, at usikkerheden indtil videre har bidt sig fast i de finansielle markeder. Selv om negative afkast aldrig kan være positivt, så kan vi dog trøste os lidt med, at Sparindex Europa Growth KL relativt set gør det godt i forhold til konkurrenterne.

”Sparinvest INDEX Europa Growth KL (Sparindex Europa Growth KL red.) er en investeringsforening med fokus på vækstaktier. At den klarer sig så godt, viser, at vi har været inde i en periode, som har været fordelagtig for vækstaktier, men man skal være opmærksom på, at fondens strategi derfor ikke er lige så robust som en fond, der investerer bredt i alle former for virksomheder,” siger testansvarlig hos TÆNK, David Reinhardt.

”En anden grund til, at Sparinvest klarer sig godt i testen, er, at fonden har forholdsvis lave omkostninger på 0,49% i årlige omkostninger i % (ÅOP),” siger David Reinhardt.

Sparinvest INDEX Europa Growth KL får herudover bedømmelsen ’god’ i parameteret bæredygtighed. Kun én anden investeringsforening får bedømmelsen ’god’ i dette parameter, og denne kommer helt nede på en 22.-plads i testen.

”Testens resultat viser, at der ikke er noget modsætningsforhold mellem et godt afkast og et godt resultat i bæredygtighed, men et godt resultat i bæredygtighed er på den anden side heller ikke nogen garanti for et godt afkast,” siger David Reinhardt.

Sparindex Europa Growth KL er en passiv fond med forholdsvis lave omkostninger, testens bedste risikojusterede afkast og mest fokus på bæredygtighed. Derfor tildeles den ifølge Tænk ’Bedst i test’. Fondens fokus er på vækstaktier.

Afkastudviklingen i Sparindex Europa Growth KL de seneste fem år

Dette er markedsføringskommunikation. Der henvises til prospekterne for Investeringsforeningen Sparinvest, Værdipapirfonden Sparinvest og PRIIP KID, før der træffes endelige investeringsbeslutninger. Historiske afkast og hidtidig kursudvikling kan ikke betragtes som en garanti for fremtidige afkast og kursudvikling, ligesom investering altid er forbundet med risiko for tab, blandt andet som følge af markeds- og valutaudsving. De præsenterede scenarier er et skøn over den fremtidige performance baseret på dokumentation fra tidligere performance om, hvordan værdien af denne investering/aktuelle markedsforhold varierer og er således ikke en nøjagtig indikator for den fremtidige performance. Det, du får, vil variere afhængigt af, hvordan markedet udvikler sig, og hvor længe du beholder investeringen/produktet. Vær opmærksom på, at indholdet kan tage udgangspunkt i, hvad der aktuelt sker på markederne eller i samfundet. Se derfor altid efter datoen, inden du eventuelt reagerer. Information om ESG og/eller bæredygtighedsrelaterede aspekter ved investeringen i den promoverede fond kan findes i prospektet. Læs om Sparinvests tilgang til ESG og bæredygtighed her https://www.sparinvest.dk/baeredygtig-investering.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilmeld dig Sparindex Nyhedsbrev

I Nyhedsbrevet samler vi op på aktuelle nyheder, artikler og rapporter fra Sparindex. Vi informerer også om nye produkter og tjenesteydelser. Nyhedsbrevet udsendes 8-10 gange om året.

Ved at klikke ’tilmeld Sparindex Nyhedsbrev’ samtykker jeg til, at Sparindex via e-mail må sende mig markedsføring i form af et nyhedsbrev med aktuelle nyheder og artikler om investering, samt nyheder om Sparindex’ produktsortiment og tilbud. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage.

Ja tak, Sparindex må gerne sende mig markedsføring via e-mail i form af nyhedsbreve med aktuelle nyheder, artikler og rapporter om investering, samt nyheder om Sparindex’ produktsortiment og tilbud. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage.

Sparindex behandler mine personoplysninger i henhold til Sparindex’ til enhver tid gældende privatlivspolitik.