Sparindex lancerer nu tre bæredygtige og svanemærkede indeksfonde

Nye indeksfonde, der lever op til de skrappeste krav i EU

Fondene følger et klimaindeks, der er helt nyt og særligt udviklet til disse fonde, i samarbejde med MSCI, der er et af de mest anvendte udbydere af indeks. Målet er at løfte standarden for bæredygtige indeks og sikre investorerne en eksponering mod selskaber, der gør en ekstra indsats for miljøet.

Klimaindekset adskiller sig fra andre bæredygtige investeringsmuligheder ved, at det sikrer overensstemmelse med både målene i Paris-aftalen og kravene for at blive Svanemærket.

 

svanemærket

Sparindex Bæredygtige Global

Tidligere Sparindex Global – Etik

svanemærket

Sparindex Bæredygtige USA

svanemærket

Sparindex Bæredygtige Europa

Bæredygtig konstruktion

 • Minimum 50% lavere CO2-aftryk end univers
 • Høj ESG-eksponering – top 50%
 • Eksklusion af fossile brændstoffer, våben, alkohol og tobak
 • Opfylder Parisaftalen om reduktion af CO2-udledning – 7% reduktion årligt

Produktmærkninger

svanemærket

Som investor i  fondene vil du være sikret en eksponering til mange sektorer – ikke kun solcelle- og vindmølleselskaber. For at sikre at den samlede globale opvarmning bliver reduceret i overensstemmelse med Parisaftalen, skal alle brancher og selskaber løfte i fællesskab. Filosofien bag de klimaindeks, vi følger, er, at vi kan skubbe til den grønne omstilling, hvis alle virksomheder løfter i flok. Ved investering i Sparindex’ Svanemærkede fonde opnår du netop dette.

 Bæredygtighed. Det kan faktisk godt betale sig

Når man investerer bæredygtigt, vil der være nogle bevidste fravalg i investeringsuniverset. Selskaber, der ikke tager hensyn til miljø, social ansvarlighed og god selskabsledelse, vælges fra. Ligeledes vil selskaber, der har aktiviteter inden for bl.a. våben, tobak, hasardspil, også fravælges. Det er nærliggende at tro, at disse fravalg vil have negative konsekvenser for afkastet, men det har ikke været tilfældet. Historisk set har de valgte klimaindeks givet lige så høje afkast som alternativerne – rent faktisk har afkastet på de klimavenlige indeks  vist sig at være en spids højere.

Hvis du er interesseret i at opnå et markedsafkast, skubbe til den grønne omstilling og samtidig sikre, at omkostningerne er på et minimum, så er de nye indeksfonde muligvis noget for dig. Omkostningerne er på niveau med de øvrige Sparindex-fonde, så prisen for at være med til at skubbe verden i den rigtige retning er lav.

Fond ÅOP
INDEX Bæredygtige – Global 0,55
INDEX Bæredygtige – USA 0,53
INDEX Bæredygtige – Europa 0,49

 

Vores ambition for fondene er at skabe både værdi for investorerne og nytte for samfundet. Og med Sparindex’ bæredygtige fonde har du en Svanemærket garanti for, at det sker.

Du kan se og læse meget mere om de bæredygtige fonde her: https://sparindex.dk/baeredygtig-indeksinvestering

Dette er markedsføringskommunikation. Der henvises til prospekterne for Investeringsforeningen Sparinvest, Værdipapirfonden Sparinvest og PRIIP KID, før der træffes endelige investeringsbeslutninger. Historiske afkast og hidtidig kursudvikling kan ikke betragtes som en garanti for fremtidige afkast og kursudvikling, ligesom investering altid er forbundet med risiko for tab, blandt andet som følge af markeds- og valutaudsving. De præsenterede scenarier er et skøn over den fremtidige performance baseret på dokumentation fra tidligere performance om, hvordan værdien af denne investering/aktuelle markedsforhold varierer og er således ikke en nøjagtig indikator for den fremtidige performance. Det, du får, vil variere afhængigt af, hvordan markedet udvikler sig, og hvor længe du beholder investeringen/produktet. Vær opmærksom på, at indholdet kan tage udgangspunkt i, hvad der aktuelt sker på markederne eller i samfundet. Se derfor altid efter datoen, inden du eventuelt reagerer. Information om ESG og/eller bæredygtighedsrelaterede aspekter ved investeringen i den promoverede fond kan findes i prospektet. Læs om Sparinvests tilgang til ESG og bæredygtighed her https://www.sparinvest.dk/baeredygtig-investering.

16 Kommentarer

 1. Frederik

  Jeg synes det er fedt, at I har øget fokus på bæredygtig investering. Det er der helt sikkert mange (inkl. mig selv), der bliver rigtig glade for.

  Bedste hilsner
  Frederik

  Svar
  • Sparindex

   Tak for den pæne tilbagemelding – det sætter vi stor pris på.

   V har også store forventninger til de nye bæredygtige indeks-fonde.

   Svar
 2. Jakob

  Hej

  Vil den kommende “Sparindex Bæredygtige USA” blive beskattet som aktieindkomst efter realisationsprincippet (ved investering med frie midler) ?

  Mvh. Jakob

  Svar
  • Sparindex

   De tre nye Bæredygtige indeksfonde vil alle blive aktieindkomstbeskattet efter realisationsprincippet, når man investerer for frie midler.

   Svar
   • Tor

    Også gældende på ask?

    Svar
    • Sparindex

     Ja, alle tre fonde kan indgå på en aktiesprekonto

     Svar
 3. Sille

  Hej,

  Kan det passe, at disse indexfonde ikke er at finde på Nordnet?

  Mvh.
  Sille

  Svar
  • Sparindex

   Jeg forventer, at Nordnet snarest åbner op for fondene.
   Jeg vil anbefale, at du tager far i Nordnet, hvis du vil have en mere konkret tilbagemelding om hvornår, fondene er klar til handel via deres platform.

   Venlig hilsen Sparindex

   Svar
  • Joakim

   Nej, det passer ikke.

   Svar
 4. Anitta Snedker

  Fondene er nu på Nordnet, men jeg kan kun købe den vedr. Global – ved I hvorfor?(nordnet er svære at få fat på)

  Svar
  • Sparindex

   Vi har været i kontakt med Nordnet omkring dette. Nordnet forventer, at åbne op for handel i de to nye Bæredygtige fonde i løbet af denne uge. Vi ved desværre ikke helt præcis hvornår – beklager.

   Svar
 5. Tore Jessen

  Hej hvad er egentlig det helt præcise isin navn på jeres globale fond? Dem jeg kan finde hvor navnene lyder rigtige er fra 2018.

  Svar
  • Sparindex

   Sparindex Bæredygtige Global er den tidlgiere Sparindex Globale Aktier Etik. ISIN koderne på alle fondene finder du på hjemmesiden https://sparindex.dk/produkter/enkelt-fonde/
   INDEX Bæredygtige Global ISIN:DK0060747905

   Venlig hilsen
   Sparindex

   Svar
 6. Lars

  Jeg kunne godt tænke mig at se fordelingen af de underliggende aktier hver enkelt fond (eller index) pt indeholder. Men jeg har ikke kunnet finde dette nogen steder. Kommer det?

  Svar
 7. Lars Kildested

  Jeg undrer mig over, at når jeg i Nordnet.dk slår de 3 fonde op, så passerer kun den globale deres kriterie “Lav CO2”. Den for Europa og den for USA er ikke Lav CO2. Hvordan kan I så kalde dem miljørigtige og bæredygtige og give dem svanemærket?

  Svar
  • Sparindex

   Fondene har modtaget Svanemærket certifikatet. Det er udelukkende baseret på Nordic ecolabel vurdering og analyse af sammensætningen af fondene. Det ser ud at, at Nordnet sammenligner med et globalt benchmark, hvilket giver en skævhed for vores regionale. Derudover benytter vi os af MSCI data, hvor de benytter Systainalitics/Morningstar, hvilket ligeledes giver en forskel. Vi måler og konstruerer benchmark på baggrund af CO2 udledninger (Scope 1, 2 og 3 baseret på MSCI målinger/estimater) og beregner intensitet som foreskrevet af EU, mens de måler på CO2 risiko. Hvordan den er beregnet, kan vi ikke redegøre for – her vil jeg anbefale du tager kontakt til Nordnet. Men endnu en forskel. Derudover kigger de også på eksponering mod fossile brændstoffer som en del af beregningen for hvorvidt afdelingen har en lav CO2 risiko – vi laver også en screening mod dette i benchmark kostruktionen, men med differentierede krav ifht. indtjening/produktion ifht. hvilken type fossile brændstoffer der er tale om – dvs. ikke kun på om det er eksponering. Endelig ser det også ud til, at der ikke bliver beregnet Eksponeringer for EU og US afdelingerne ved Norndet – og deres Gennemsnitlig CO₂ risiko er faktisk lavere end den Globale. Så bundlijen til dit svar er, at der adskillelige forskelle i tilgang. Det vi kan sige med sikkerhed, er ar INDEX Bæredygtige fonde har en co2-udledning der er mindre end det halve af “moder indekset”

   Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilmeld dig Sparindex Nyhedsbrev

I Nyhedsbrevet samler vi op på aktuelle nyheder, artikler og rapporter fra Sparindex. Vi informerer også om nye produkter og tjenesteydelser. Nyhedsbrevet udsendes 8-10 gange om året.

Ved at klikke ’tilmeld Sparindex Nyhedsbrev’ samtykker jeg til, at Sparindex via e-mail må sende mig markedsføring i form af et nyhedsbrev med aktuelle nyheder og artikler om investering, samt nyheder om Sparindex’ produktsortiment og tilbud. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage.

Ja tak, Sparindex må gerne sende mig markedsføring via e-mail i form af nyhedsbreve med aktuelle nyheder, artikler og rapporter om investering, samt nyheder om Sparindex’ produktsortiment og tilbud. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage.

Sparindex behandler mine personoplysninger i henhold til Sparindex’ til enhver tid gældende privatlivspolitik.