Flotte priser til Sparindex - Sparindex

I skarp konkurrence med andre danske investeringsfonde – både aktive og passive – har Sparindex i marts og april 2020 vundet to flotte priser:

  • INDEX Europa Growth har fået en Morningstar Fund Award i kategorien: Europæiske Aktier
  • INDEX USA Growth har fået Dansk Aktionærforenings pris i kategorien: Aktier/Middel risiko

INDEX USA Growth vinder prisen for andet år i træk.

Ud af de bedst placerede fonde i Dansk Aktionærforenings regi er der kun to passive fonde:

”Det er derfor så meget desto mere imponerende, at en passiv fond, INDEX USA Growth – for andet år i træk – tager førstepladsen i sin kategori, Aktier / Middel Risiko, og dermed slår samtlige aktive fonde”, skriver Dansk Aktionærforening i en pressemeddelelse.

“Vi er utrolig glade og taknemmelige for at modtage denne pris for andet år i træk. Selv om en guldmedalje for tidligere års afkast, kan synes ligegyldige i en tid, hvor mange investorer lider tab, så er priserne en anerkendelse af, at investorerne i index-fondene har fået et godt konkurrencedygtigt afkast. Det er samtidigt glædeligt for investorerne, at fonden i år har klaret sig fornuftigt gennem krisen. INDEX USA Growth ligger med et lille positivt afkast i 2020.” siger Mette Harbo Bossow, der er Director of Indexed Investment i Sparindex.

Om valget af INDEX Europa Growth begrunder Morningstar:

”I denne kategori er det en indeksfond, der vinder. Fonden performer som forventet ved at følge indekset nøje. Fonden er kommet ud på toppen, da den har overgået de aktive alternativer, som danske investorer har til rådighed. Afdelingen har driftsomkostninger på 0,5% om året.”

Morningstar har, ud over at anerkende resultatet i fonden i løbet af året, taget højde for performance i fondene på tre og fem års sigt på følgende parametre:

  • Afkast
  • Risiko
  • Omkostninger

Det sker i forsøget på at hylde de fonde, der har gjort det godt historisk set.
Det er ikke første gang de billige Sparindex-fonde vinder den præstigefyldte Morningstar Award. Sparindex-fonde har vundet prisen hele otte gange.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilmeld dig Sparindex Nyhedsbrev

I Nyhedsbrevet samler vi op på aktuelle nyheder, artikler og rapporter fra Sparindex. Vi informerer også om nye produkter og tjenesteydelser. Nyhedsbrevet udsendes 8-10 gange om året.

Ved at klikke ’tilmeld Sparindex Nyhedsbrev’ samtykker jeg til, at Sparindex via e-mail må sende mig markedsføring i form af et nyhedsbrev med aktuelle nyheder og artikler om investering, samt nyheder om Sparindex’ produktsortiment og tilbud. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage.

Ja tak, Sparindex må gerne sende mig markedsføring via e-mail i form af nyhedsbreve med aktuelle nyheder, artikler og rapporter om investering, samt nyheder om Sparindex’ produktsortiment og tilbud. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage.

Sparindex behandler mine personoplysninger i henhold til Sparindex’ til enhver tid gældende privatlivspolitik.