Index vs. ETF - Sparindex

Mange tror at ETF’er og Index-fonde er det samme. Men der ER en række forskelle, bl.a. beskatningen. Director of Indexed Investments Mette Harbo Bossow fortæller her, hvad du som investor skal være opmærksom på.

4 Kommentarer

  1. Rune Jeppesen

    Hej Mette
    Tak for en god artikel.
    Hvis man bruger sin aktiesparekonto til at købe akkumulerende ETF’er vil man så ikke komme ud over 3 af de nævnte problemer?
    1. Ingen udbytte, så ingen hjemsøgning.
    2. Aktiesparekontoen bliver i forvejen lagerbeskattet (‘problemet’ var der i forvejen)
    3. Evt. tab kan modregnes 100% på fremtidige gevinst.
    Det skaber dog 2 ulemper, som jeg forstår det:
    A. Lagerbeskatningen gør at man mister ‘renters rente’
    B. Der er øvre grænse på beløbet – stiger porteføljens værdi mere end politikerne hæver grænsen skal man sælge en del af porteføljen eller betale 3% af det overskydende til skattestyrelsen
    Mvh Rune

    Svar
    • Sparindex

      Hejsa
      Tak for den pæne tilbagemelding – det sætter vi stor pris på.

      Aktiesparekontoen har helt klart den fordel at beskatningen er lavere. Udfordringen opstår blot, hvis man investere i fx. 5 år og de 4 første år er der kursstigninger som man betaler skat af. Hvis aktemarkedet det 5 år falder – og man mister hele gevinsten. Så har man betalt skat af en gevist man ikke har modtaget. Men du har naturligvis ret. Det kan komme en til gode i fremtidige krsgevinster.
      I realtion til akkumulerende ETF’erne vil jeg undersøge i det enkelte prospekt hvorledes ETF udbyeren håndtere udbyttebeskatningen i værdipapirerne. Det kan være væsentligt at betragte hvordan betingelserne i dobbeltbeskatningsoverenskomster er formuleret i det landet hvor ETF’en er udstedt.
      Håber det hælper dig på vej?
      Mvh
      Mette, Sparindex

      Svar
  2. Camilla

    Hej SparIndex

    Mister man ‘renters rente effekten pga. lagerbeskatningen? Sådan som Rune Jeppesen (kommentar ovenfor) skriver?

    Mvh
    Camilla Bæk

    Svar
    • Sparindex

      Hej Camilla,
      Ved lagerbeskatning betaler man løbende skatten.
      Hvis man betaler skatten, ved at sælge en andel af sin investering, vil man miste det der kan sidestilles med rentes rente effekten.
      Mvh Sparindex

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilmeld dig Sparindex Nyhedsbrev

I Nyhedsbrevet samler vi op på aktuelle nyheder, artikler og rapporter fra Sparindex. Vi informerer også om nye produkter og tjenesteydelser. Nyhedsbrevet udsendes 8-10 gange om året.

Ved at klikke ’tilmeld Sparindex Nyhedsbrev’ samtykker jeg til, at Sparindex via e-mail må sende mig markedsføring i form af et nyhedsbrev med aktuelle nyheder og artikler om investering, samt nyheder om Sparindex’ produktsortiment og tilbud. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage.

Ja tak, Sparindex må gerne sende mig markedsføring via e-mail i form af nyhedsbreve med aktuelle nyheder, artikler og rapporter om investering, samt nyheder om Sparindex’ produktsortiment og tilbud. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage.

Sparindex behandler mine personoplysninger i henhold til Sparindex’ til enhver tid gældende privatlivspolitik.